Woningen De Brug naderen oplevering

De Bouw van 10 woningen De Brug in Zundert nadert zijn voltooiing. In maart is de start van de bouw gevierd en medio juli kunnen de bewoners hun nieuwe woning betreden.

Project

De bouw van de 10 woningen in Klein Zundert op het terrein van het voormalige restaurant De Brug betreft een bijzonder project. De in ICB (Inno Concept Bouwen) uitgewerkte woningen zijn gebouwd met behulp van MBS Hybrid Casco+ elementen. Deze geïsoleerde wanden, vloeren en plafonds werden kant en klaar op de bouwplaats geleverd en gemonteerd. Dus inclusief de vloerverwarming, alle elektravoorzieningen en -bedradingen, alsook de leidingen voor het water en de riolering. Op de bouwplaats kwamen de elementen samen en werden deze als een soort van bouwpakket gemonteerd.

Dankzij het BIM-model sluiten leidingen en andere geprefabriceerde voorzieningen naadloos op elkaar aan. Het voordeel van deze werkwijze is dat de woningen vochtvrij worden gebouwd. Daarnaast is van een veel kortere bouwtijd sprake en zorgt de verregaande prefabricering voor een betere kwaliteit. De Brug is het tweede project in Nederland waar de Hybrid Casco+ elementen van MBS zijn toegepast.