Voorwerk tweede fase plan ‘De Baronie’ in Alphen aan den Rijn van start

In Alphen aan den Rijn is BVR Bouw Gorinchem bv gestart met het voorwerk voor de tweede fase van het prestigieuze project ‘De Baronie’. Het bouwrijp maken van de grond en het treffen van de nodige nutsvoorzieningen is in volle gang. De tweede fase omvat de nieuwbouw van een appartementencomplex van 6 woonlagen (34 appartementen) met eronder een half verdiepte kelder. In het oog springend zijn de getoogde daken. Een fraai ontwerp van Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn uit Rotterdam.

Bouwteamproject
Nico Swart, projectcoördinator bij BVR Bouw Gorinchem bv, legt desgevraagd uit hoe de BVR Groep het bouwteamproject wist te verwerven. “Wim de Bruijn was als architect reeds in bouwteamverband met een aannemer bezig. Helaas wilde dit niet echt vlotten en stopte de verdere samenwerking. Na een gesprek tussen Wim en Tonny Vromans (beiden kenden elkaar uit het verleden) volgde de rest vanzelf. Op dat moment waren ook ontwikkelaar Loostad uit Apeldoorn en opdrachtgever Green Development uit Alphen aan den Rijn bij het ontwikkeltraject betrokken.”

Logistiek lastig
Logistiek gezien, gaat het om een lastig project. Nico Swart: “Aan de achterzijde van het complex hebben we te maken met een bestaand gebouw. Tussen dit gebouw en de te realiseren appartementen dienen we met een vluchtroute van anderhalve meter rekening te houden. Deze vluchtstrook dient ook tijdens de bouw intact te blijven!” BVR Bouw Gorinchem bv begint in september met het boren van grond verdringende boorpalen die in diepte variëren van 15,5 tot 20 meter. Verwachte oplevering: eind 2020/ begin 2021. Nico Swart: “De besprekingen over de 3e fase (BVR Groep bv heeft de bouwteamovereenkomst in opdracht gekregen) zijn gaande. Deze fase omvat de nieuwbouw van ca. 100 appartementen.”