Renovatie monumentaal kantoor van de SuikerUnie in Dinteloord

BVR Groep realiseert in opdracht van de Suikerunie in Dinteloord een grote renovatie van de monumentale villa. Tevens realiseren we een stuk nieuwbouw en een interne verbouwing van het bestaande centrale kantoor.

Voor de renovatie van het monumentale gebouw dienen de huidige directeurswoning en de villa inpandig compleet gestript worden. De authentieke onderdelen zoals glas in lood, ornamenten, houten lambriseringen en terrazzovloeren blijven gehandhaafd en worden in de oorspronkelijke staat teruggebracht. 

Er worden nieuwe kernen voor lift en trapopgangen gerealiseerd in de huidige bouw, middels nieuwe stalen constructieve onderdelen. De buitenschil wordt voorzien van nieuwe gevelkozijnen en nieuwe dakbedekkingen voor zowel plat als hellend dak, voorzien van bitumineuze dakbedekking en leien.

Inpandig worden de ruimtes omgebouwd als kantoorruimtes. Deze ruimtes worden voorzien van nieuwe plafonds, wand- en vloerafwerking. Het geheel wordt compleet afgewerkt en voorzien van een complete installatie voor zowel E als W, welke voldoet aan de huidige regelgeving en comfortwensen.

De nieuwbouw zal dienst doen als nieuwe verbindingssluis tussen de monumentale villa en het centrale kantoor. De onderconstructie van de corridor bestaat uit een paalfundering van stalen buispalen met een compleet gewapende gestorte betonvloer. De bovenbouw is opgebouwd uit een skeletconstructie van staal met geïsoleerde aluminium gevelkozijnen.

Het centrale kantoor dient, nadat de complete villa gebruikersklaar is opgeleverd, ook aangepast te worden aan de nieuwe indeling waar de vloerafwerking geheel vervangen gaat worden en plaatselijk worden wanden en plafonds aangepast aan de nieuwe inrichting.

De renovatie en verbouwingen worden gefaseerd uitgevoerd waarbij de 1e fase medio maart 2015 opgeleverd gaat worden. Het gehele project zal omstreeks juli 2015 afgerond zijn.