WoZoCo ’t Zand

omschrijving WoZoCo 't Zand
lokatie Roosendaal
type Woonzorgcomplex
oplevering April 2016
opdrachtgever Woonvoorziening 't Zand BV
architect Grassodenridder Architecten Bergen op Zoom
bvo 4.000 m²

BVR Groep realiseerde (in samenwerking met Koninvest Vastgoed BV en Victorem Investments NV uit Roosendaal) de nieuwbouw van een eigentijds woonzorgcomplex voor mensen met een beperking. Het complex is gerealiseerd voor de langdurige huisvesting van uiteenlopende cliënten van de Stichting Dag en Woonvoorziening Verstandelijk Gehandicapten (SDW).

’t Zand

Het woonzorgcomplex biedt onderdak aan vijf woongroepen van ieder acht bewoners. Daarnaast heeft dit moderne nieuwbouwpand zestien appartementen voor bewoners die individueel wonen maar altijd terug kunnen vallen op gekwalificeerde medewerkers. Verder beschikt de locatie over een grote multifunctionele ruimte, waar ook dagbesteding gegeven gaat worden. Opvallend zijn de twee binnentuinen, waar echte belevingstuinen van zijn gemaakt. Met kippenhok, kweektafels op hoogte zodat je er met een rolstoel aan kunt werken, een waterpartij en terras.
Het gebouw is gesitueerd op de plek waar ooit Zwembad ’t Zand heeft gestaan.

Donderdag 23 april 2015 vond de officiële handeling plaats voor de start bouw.
Een jaar later, in april 2016 is het woonzorgcentrum opgeleverd, eind mei trokken de 56 nieuwe bewoners van ’t Zand in hun nieuwe woningen.