De Landrijt

omschrijving nieuwbouw kenniscentrum
lokatie Eindhoven
type Kenniscentrum en verpleeghuis
oplevering Mei 2014
opdrachtgever Archipel Eindhoven
architect Oomen Architecten Breda
bvo Ca. 18.688 m2

In Eindhoven heeft BVR in opdracht van Archipel het nieuwe Kenniscentrum-Verpleeghuis Landrijt gerealiseerd. Het project bestaat uit een 3-laagse onderbouw en 2 bovenbouwen van respectievelijk 3 en 7 bouwlagen.  

De begane grond wordt doorkruist met een bin­nengang en sluit aan op patio’s.

Een Grand-café met restaurant, een advies- en behandelcentrum, dagbehandeling, welzijnsfuncties, compactkeuken en facilitaire zaken vinden hier hun plek. In de onderbouw zijn verder de 108 PG-verpleeggroepen on­dergebracht, welke enerzijds op de omgeving zijn georiënteerd, maar ook een sterke oriëntatie op de patio’s hebben. 

 

In de bovenbouw is voorzien in somatiek voor 55 clienten en 27 individuele PG-appartmenten en zijn meer gericht op de verge­zichten en het onderliggende daklandschap van de sedum daken.

De gevels van het gebouw kenmerken zich door een gevarieerd materiaalgebruik in combinatie met een strak lijnenspel.