Renovatie Villa Suiker Unie

omschrijving Renovatie Suiker Unie
lokatie Dinteloord
type Renovatie Monumentale Villa
oplevering Juli 2015
opdrachtgever Suiker Unie

BVR Groep realiseerde in opdracht van de Suiker Unie in Dinteloord een grote renovatie van de monumentale villa. Tevens realiseerden we een stuk nieuwbouw en een interne verbouwing van het bestaande centrale kantoor.

In juli 2015 was de oplevering van de verbouwing en restauratie van het monumentale kantoor en de voormalige directeurswoning van de Suiker Unie te Dinteloord. Het plan kende enkele doelstellingen, waaronder: het vergroten van de gebruikersmogelijkheden van de panden, het terugbrengen van monumentale elementen en het weghalen van monumentale dissonanten. Daarnaast zijn alle installaties in alle ruimten vernieuwd, achterstallig onderhoud uitgevoerd en bouwfysische onvolkomenheden opgelost. De kozijnen in de gevels zijn aangepast en gevels zijn hersteld/gereinigd. De asbesthoudende dakleien zijn vervangen door nieuwe leien waarbij de toevoeging van dakkappellen de werkruimten inpandig deed vergroten.
Naast de monumentale “Villa” is de verbinding gemaakt door middel van een corridor naar het centrale kantoorgebouw. In een aansluitende fase is dit kantoorgebouw geheel gestript en gemoderniseerd. Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn de bedrijfsactiviteiten van Suiker Unie gewoon door gegaan. Logistiek gezien was er wekelijks overleg met de opdrachtgever over welke activiteiten in planning stonden. De uitstekende samenwerking had meer weg van een bouwteam dan alleen een aanbesteding.