[RoyalSlider Error] No post attachments found.

BVR Groep ontwikkelt voormalige ABN-AMRO kantoor in Breda

omschrijving Kemelstede
lokatie Kemelstede 2-4 Breda
opdrachtgever BVR VastgoedOntwikkeling B.V.
architect Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten en Karres en Brands Lanschapsarchitecten

Aan de Kemelstede in Breda ontwikkelt BVR Groep het voormalige kantoor van ABN-AMRO naar woningbouw. BVR Groep heeft in 2020 de tender gewonnen en inmiddels is Victorem Investments eigenaar van de locatie.

Het project omvat 3 woongebouwen op een parkeerkelder met in totaal 260 wooneenheden, bestaande uit een mix van sociale huur, middeldure huur en koop. In de plint is er ruimte voor commerciële ruimten en ondersteunende functies voor bewoners. Denk hierbij aan ontmoetingsruimtes, fitnessruimte, bibliotheek, etc.

De woongebouwen worden landschappelijk ingepast. Een gedeelte van het terrein wordt als ecologische zone ingericht die aansluit aan het naast gelegen ecologisch gebied. BVR VastgoedOntwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling. In samenwerking met Gemeente Breda, Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten en Karres en Brands Landschapsarchitecten is aan de hand van diverse workshops de ontwikkeling tot stand gekomen.

Voor de ontwikkeling dient een bestemmingsplanwijziging gevoerd te worden omdat de bestemming gewijzigd dient te worden van kantoor naar wonen.

Omwonendenavond
Op 13 april 2021 is er een eerste online omwonendenavond gehouden. De presentatie en het verslag hiervan kunt u hieronder downloaden.

Wilt u verder op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Kemelstede?
Stuur dan een mail met uw naam en adres naar info@bvrgroep.nl