[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Bouw is gestart, nog enkele woningen te koop!

BVR Groep ontwikkelt Essentgebouw in Roosendaal

omschrijving Kademeester
lokatie Kade 4, Roosendaal
opdrachtgever BVR VastgoedOntwikkeling B.V.
architect Space & Matter
makelaar Ludo van der Eijken, Bob van Dijk

BVR Groep is winnaar geworden van de aanbesteding voor de herontwikkeling van het voormalige Essentgebouw in Roosendaal. Het karakteristieke gebouw aan het Kadeplein 4, waar tot een aantal jaar geleden de gelijknamige energieleverancier gevestigd was, wordt herontwikkeld tot een appartementencomplex met 32 woningen, horeca en ruimte voor zakelijke dienstverleners. Het karakteristieke kantoorgebouw kreeg de toepasselijke projectnaam ‘Kademeester’.

Woningbouw
Het huidige gebouw wordt verbouwd naar 13 woningen en appartementen met horeca aan het Kadeplein. Achter het gebouw wordt de nieuwbouw van 19 appartementen gerealiseerd. De gebouwen worden in carré gebouwd met een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast hebben alle woningen een eigen terras en worden aangesloten op het warmtenet van DER. Het ontwerp is van Space & Matter Architecten. Intentie is om het eerste kwartaal van 2021 te starten met de bouw.

Historie behouden
Het gebouw is van de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd tussen 1956 en 1959. Jacques Hurks (1890-1977) woonde zijn halve leven in Roosendaal. Zijn oeuvre beslaat alleen al in Roosendaal meer dan honderd werken.
Het gebouw wordt hergebruikt met respect voor de architectuur en met behoud van identiteit. Een gebouw voor stedelijk georiënteerde bewoners.

Stadsoevers
‘Stadsoevers’ is een herontwikkeling van het oude westelijk gelegen industrieterrein van Roosendaal. Het Essent-gebouw ingesloten door de straat Turfberg, het Kadeplein en de stroom Molenbeek vormt een nieuwe schakel aan het zogenaamde ‘rondje Roosendaal’ en herkenningspunt tussen het historische centrum en de nieuwe ontwikkellocaties. Het Essent-gebouw staat op de ‘knoop’ waar alle hoofdelementen van het ontwikkelplan Stadsoevers bij elkaar komen. De verbinding met de Kade, de relatie met het historische centrum (de oude markt) en de Molenbeek, met in het verlengde de ecologische verbindingszone. De U-vorm van het bestaande gebouw wordt ‘afgemaakt’ met nieuwe bebouwing. In het binnenhof wordt een collectieve tuin gerealiseerd die voor iedereen toegankelijk is. Door aan twee zijden doorgangen te maken wordt de ecologische zone van de Molenbeek betrokken in de binnentuin van het gebouw en ontstaat er een route van Molenbeek, door het besloten binnenhof naar de Turfberg.

Start Verkoop:
Zaterdag 10 oktober 2020 is de verkoop gestart. Inschrijven voor uw favoriete bouwnummer(s) is mogelijk via onderstaande website.

Bij vragen kun je uiteraard ook contact opnemen met onze makelaars:

Van der Eijken Makelaardij
+31 (0)165 55 65 80
Bob van Dijk
+31 (0)165 55 47 90

Meer inhoudelijke informatie over de plannen van Kademeester is hier te vinden: