Midi Theater

omschrijving Midi Theater
lokatie Tilburg
type Renovatie en verbouwing
oplevering Augustus 2009
opdrachtgever Gemeente Tilburg
architect Wiegerinck Architecten Arnhem
bvo 2.620 m²

Het voormalige bioscoopcomplex aan de Tilburgse Heuvelring veranderde in razend tempo in een hypermodern theater.

Een middentheater, opleidingscentrum en tv-studio ineen. Alle oude elementen van de voormalige bioscoop werden zoveel mogelijk behouden. Zo is de marmeren wandbekleding tijdens de verbouwing afgedekt met vezelplaten ter bescherming en zijn beide trappen naar de grote zaal volledig gestript. De kenmerkende houten wandbekleding in de grote zaal is zorgvuldig verwijderd en opslagen en later weer aangebracht.

Onder de nok is over de volle breedte een tensiegrid (metalen rooster) aangebracht, waarop technisch personeel hun werkzaamheden kunnen verrichten. De zaal heeft een mobiele tribune op een vlakke vloer. De muren in de Veemarktstraat zijn opengebroken, ramen en een eigen entree zijn aangebracht voor de medialounge. Bezoekers kunnen er eten en drinken. Op de verdiepingen zijn twee oefenruimten voor studenten en verenigingen alsmede enkele kantoorruimten.