De Douanier Roosendaal

omschrijving De Douanier
lokatie Roosendaal
type Herbestemming naar appartementen
oplevering Juni 2017
opdrachtgever Coresta Design & Build B.V.
architect Studio Kaart te Baarn

BVR Bouw realiseerde in opdracht van Coresta de transformatie van het voormalige douanekantoor in het centrum van Roosendaal tot appartementencomplex.

Dit bestaande kantoorpand van ca. 5.500 m² heeft in het verleden diverse gebruikers gehad en nu heeft BVR Bouw in opdracht van Coresta Design & Build de herbestemming gerealiseerd.

Het gebouw werd van binnen geheel gestript waarna het opnieuw afgebouwd is tot 49 appartementen verdeeld over de 5 verdiepingen. De begane grond omvat een flexibele plint waar in eerste instantie een kantoorgedeelte komt en waar het overige deel zal nog nader zal worden ingevuld.

De gevel is door middel van het vervangen van de kozijnen, het hangen van balkons en het schilderwerk compleet opgefrist.
Dinsdag 4 juli jl. verrichte wethouder Toine Theunis de officiële opening van De Douanier aan het Kadeplein in Roosendaal.