[RoyalSlider Error] No post attachments found.

BVR Groep ontwikkelt Landgoed De Hoven in Park 16Hoven

omschrijving Landgoed de Hoven
lokatie Park 16Hoven in Rotterdam
opdrachtgever Gemeente Rotterdam
architect wUrck architectuur

BVR Groep is winnaar geworden van de marktpartijselectie voor De Buitenplaats in Park 16Hoven. Drie bijzondere woongebouwen en een horecapaviljoen, ontworpen door wUrck architectuur, stedenbouw en landschap, gaan het park completeren tot een hedendaagse buitenplaats. De gebouwvormen zijn uniek voor Rotterdam en voegen zelfs een nieuw woonmilieu toe aan de stad.

Landgoed de Hoven
De Buitenplaats is omgedoopt tot Landgoed de Hoven en heeft 3 woongebouwen genaamd de Oranjerie, ‘t Koetshuis en de Villa. Landgoed de Hoven biedt ruimte aan 70 riante kwalitatief hoogstaande appartementen. De drie woongebouwen zijn familie van elkaar en vormen een moderne vertaling van de gekende buitenplaats. Alle woningen hebben door hun afgeronde vormen altijd een wijds uitzicht op hun omgeving en veel privacy. De buitenruimtes zijn ruim en lopen door langs de gehele woning met veel uitzicht rondom.

Het paviljoen
Het ontwerp van het horecapaviljoen is bijzonder en zeer onderscheidend. Er is gezocht naar interactie met het park en het water. Door het gebruik van transparante materialen wordt de omgeving als het ware naar binnen getrokken. Het ervaren en toegewijde horecakoppel Martin en Nathalie van der Zee gaan de horeca exploiteren. Zij kiezen voor een authentieke en pure aanpak en vertalen dat onder andere door in het gebruik van lokale en ambachtelijke producten. De doelgroepen zijn breed, waarbij aandacht is voor gezinnen en families, de particuliere markt en de zakelijke markt. Het gezin van Martin en Nathalie van der Zee ademt horeca. ‘Het voelt voor ons niet als werken en we hebben er enorm veel plezier in’.

Vervolg planuitwerking
BVR VastgoedOntwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van de appartementen en het horecapaviljoen. De komende periode wordt gewerkt aan het uitwerken van de eerste ontwerpen.

Bent u geïnteresseerd in een appartement? Meld u dan aan via onderstaande website: