Nieuwbouw Brede School Waddinxveen Noord

omschrijving Brede School
lokatie Willem de Zwijgerlaan, Waddinxveen Noord
type Nieuwbouw
oplevering Juli 2019
opdrachtgever Gemeente Waddinxveen
architect De Zwarte Hond
bvo 3.500 m²

Via aanbesteding heeft BVR opdracht gekregen van Gemeente Waddinxveen voor het realiseren van de nieuwbouw van scholen in Waddinxveen Noord. BVR Bouw heeft de nieuwbouw van de brede school gerealiseerd, medio juli 2019 is de school opgeleverd. 

Deze opdracht omvatte de realisatie van een schoolgebouw aan het park achter de Albert Heijn aan de Willem de Zwijgerlaan. In het gebouw zijn meerdere scholen gehuisvest: basisschool De Regenboog en de Koning Willem Alexander basisschool. De derde ‘bewoner’ is Kinderdagverblijf Quadrant.

Het gebouw heeft een kruisvormige plattegrond en bestaat uit twee bouwlagen. Op twee plekken is er een opbouw op het dak ontworpen, wat ruimte biedt voor installaties. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. In het gebouw bevinden zich zowel ruimtes die gedeeld worden door alle organisaties, als ruimtes die door de organisaties individueel zullen worden gebruikt. Ruimtes die bijvoorbeeld worden gedeeld zijn de entree/hal met daarin een keuken en een speelzaal. Het betreft een maximaal 12 meter hoog ‘paviljoen in het groen’ van circa 3.500 m² bvo met over 2 bouwlagen 29 lokalen voor circa 580 leerlingen.