ANNO52 BERGEN OP ZOOM

omschrijving ANNO52
lokatie voormalige V&D winkelpand in Bergen op Zoom
opdrachtgever BVR VastgoedOntwikkeling B.V.
architect Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten
makelaar Helmig Makelaardij

In de voormalige V&D in hartje Bergen op Zoom realiseert BVR Groep 45 appartementen, met eigen parkeerplaats en berging in de kelder. Welkom in ANNO52! Het pand dat anno 1952 werd gebouwd als warenhuis zal dus een ware metamorfose ondergaan.

45 fonkelnieuwe woningen, met behoud van de authenticiteit van het gebouw. Dat is onze missie. De voormalige V&D is cultuurhistorisch van grote waarde voor Bergen op Zoom en zelfs zeldzaam door zijn architectuur en gaafheid. De hoofdvorm is sinds 1959 niet gewijzigd. Als bewoner zie je straks dan ook de mooiste delen terug. De hoge plafonds, de authentieke verdiepingen, de balken van ruw beton. Maar dan overgoten met daglicht en ingedeeld in 45 appartementen die compleet van elkaar verschillen. Wonen in dit gebouw is uniek wonen. Inmiddels is 70% van de appartementen verkocht.

Eind juni is gestart met deconstructieve sloop van het oude pand. Hierbij is de dakvloer en volledige tweede verdieping verwijderd, ook zijn de gevels verwijderd alsmede diverse bouw- en vloerdelen. Uiteindelijk zal nauwelijks meer overeind blijven dan de hoofddraagconstructie. De sloopwerkzaamheden zullen in november worden afgerond waarna de wederopbouw zal starten.

Nadere informatie over het project vindt u op de website van  ANNO52

ANNO52