29 Appartementen ‘Nieuwe LTS’

omschrijving 29 Appartementen 'Nieuwe LTS'
lokatie Dordrecht
type 29 Appartementen
oplevering December 2017
opdrachtgever Nieuwe LTS BV
architect Stijl Architectuur

In Dordrecht heeft Suijkerbuijk Bouw & Services de renovatie/transformatie van het monumentale LTS schoolgebouw afgerond. Hier zijn 29 appartementen gerealiseerd.

Het project betreft de opmerkelijke transformatie van een Rijksmonument. Hierbij veranderen lokalen in appartementen en werkplaatsen in woningen. Een tweede leven dus voor een bijzonder vastgoedobject. Temeer, omdat het ambachtelijke karakter van de school uit 1910 bewaard blijft. Zo blijven stijlelementen zoals de glas-in-lood ramen, de marmeren trappen en het hekwerk intact.

Het project

De ‘Nieuwe LTS’ ligt aan de Reeweg Oost, in de woonwijk ‘Het Reeland’ aan de rand van het centrum van Dordrecht. In de voormalige technische school in Dordrecht, waar men tot het einde van de vorige eeuw nog in de schoolbanken zat, wordt de ‘Nieuwe LTS’ ontwikkeld. Een bijzondere transformatie van een Rijksmonument, waarbij lokalen veranderen in appartementen en werkplaatsen in woningen.

Eén ding blijft echter hetzelfde: de tijdloze sfeer en uitzonderlijke klasse die dit monumentale gebouw al bijna honderd jaar uitademt, blijven voelbaar.