Bouw perrongebouw NS Station Utrecht vordert gestaag

De realisatie van het gebouw voor stationsfuncties op perron 1 en 2 aan de Oostzijde van Utrecht CS is in volle gang. Voor de vloer van het dienstengebouw is grotendeels gebruik gemaakt van het bestaande dek van de kelder, gelegen onder perron 1 en 2. De verbreding van het perron bestaat uit een fundatie, perronwanden en het dek, en is nagenoeg uitgevoerd.

De gevel is opgetrokken uit houtskeletbouw elementen die aan het oog worden onttrokken door glazen gevelbekleding. De afbouwwerkzaamheden in het gebouw zijn vergevorderd. Het monteren van binnenwanden, installaties en systeemplafonds is nog in volle gang. Het nieuwe perrongebouw biedt ruimte aan Railcatering, NedTrain, NS en Succes, en zal tevens dienstdoen als briefingruimte voor de politie.

In opdracht van ProRail wordt het perrongebouw gerealiseerd op basis van een zgn. ‘UAV-GC’ contract. Hierbij gaat het om het uitwerken van het VO (voorlopig ontwerp) naar een UO (uitvoeringsontwerp) met aansluitend de realisatie van het project. Na oplevering aan ProRail wordt het perrongebouw overgedragen aan NS als toekomstig eigenaar.

Tijdens de realisatie blijven perron 1 en 2 in gebruik. De veiligheid van de reizigers in de directe omgeving van de bouwplaats wordt gewaarborgd door nauwkeurig bepaalde loopstromen en buitendienststellingen. De oplevering van het perrongebouw vindt medio februari 2016 plaats.