Bouwvoorbereiding De Ambachtsschool gestart!

Enkele weken geleden is BVR Bouw gestart met de bouwvoorbereidingen aan de Laan van Henegouwen. De bouwketen zijn bemand met de uitvoering en werkvoorbereiding.

De sloopwerkzaamheden bestaan voor de Ambachtsschool voornamelijk uit het strippen van het pand. Op het achtergelegen terrein, de voormalige werkplaatsen van het Da Vinci College, zijn inmiddels de saneringen ook gaande. Binnen enkele weken worden de bestaande werkplaatsen en aula geheel gesloopt. Aan de voorzijde zijn de gevelsteigers geplaatst om te starten met de gevelreiniging en uiteindelijk om alle raamkozijnen te vervangen voor nieuwe geïsoleerde aluminium kozijnen.

In het project komen naast de particuliere eengezinswoningen en appartementen ook 26 zorgappartementen gelegen aan de zijde van supermarkt Dirk van den Broek. Compartijn is de zorgverlener voor het te transformeren deel “Huize Roosdael”. Het betreft luxe kleinschalige woonzorg voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Eind van dit jaar is de oplevering gepland voor dit zorgdeel.

De verkoop van Fase I verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn alle appartementen en eengezinswoningen verkocht onder voorbehoud. Er zijn nog enkele maisonnette woningen en penthouses beschikbaar.

Fase II, De Ambachtshoven, is nog volop in ontwikkeling waarbij de verkoop in het 3e kwartaal van dit jaar gepland staat.