Oude LTS overgedragen aan Nieuwe LTS

De voormalige technische school aan de Reeweg Oost in Dordrecht is op 18 april 2016 officieel overgedragen aan project BV ‘De Nieuwe LTS’. Dat gebeurde heel toepasselijk op locatie in het herontwikkelde en ca. 100 jaar oude Rijksmonument. Onder het toeziend oog van notaris Christian de Kok (eKo notaris), wethouder Jasper Mos en diverse genodigden, ondertekenden de Jacques Westerink namens de Gemeente Dordrecht (Hoofd Grondbedrijf en Economie) en Sjack de Blaay namens De Nieuwe LTS BV de overdrachtspapieren. Daarmee werden de monumentale school en de overige gebouwen eigendom van genoemde project BV, waarin Stenic Holding BV en BVR Groep BV elk voor de helft participeren. 

Meesterlijk wonen met allure!

Met de beoogde transformatie van de oude school veranderen lokalen in luxe appartementen en de achter de school gelegen werkplaatsen in hedendaagse woningen. Al met al worden 30 appartementen gerealiseerd in het monumentale schoolgebouw en worden de aan de achterzijde gelegen incourante gebouwen gesloopt om plaats te maken voor 18 nieuw te bouwen eengezinswoningen. Tussen appartementen en woningen wordt het binnenterrein als een schoolplein teruggebracht. Aangezien de in het oude schoolgebouw aanwezige stijlelementen zoals de glas-in-lood ramen, de marmeren trappen en het hekwerk intact blijven of worden verplaatst, kan met recht worden gesproken van ‘Meesterlijk wonen met allure!’. Niet voor niets wordt deze slogan op de website van de Nieuwe LTS – www.nieuwelts.nl – gecommuniceerd. Momenteel is meer dan de helft van de wooneenheden verkocht.

Werkzaamheden

Met de overdracht van het gebouw kunnen de werkzaamheden officieel van start. De hekken rondom het terrein en de bouwketen zijn onlangs geplaatst. Naast de gezamenlijke ontwikkeling met Stenic Holding BV tekent BVR Groep BV ook voor de realisatie van het project. Voordat er gebouwd kan worden, dient er echter eerst het nodige te worden gesloopt.

ICB

De bouw van de 18 woningen gebeurt conform het door BVR Groep BV zelf ontwikkelde Inno Concept Bouwen (ICB). Architect Bertil Dekker van Stijl Architectuur uit Dordrecht, verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele project, werkt hiervoor samen met de afdeling ICB van BVR Groep BV. Zo leverde ICB het basisontwerp driedimensionaal uitgewerkt met BIM model, waarbij de architect de gevel heeft ontworpen in de stijl van de oude school en de woningen van de huidige straat. Op deze wijze is sprake van een uitstekende samenhang en samenwerking tussen architect, ontwikkelaar en bouwer. Project “De Nieuwe LTS’ wordt in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.