Oplevering appartementen ANNO52 in zicht

Nog even en dan worden de 45 koopappartementen van het transformatieproject ‘ANNO52’ opgeleverd. Daarmee behoort het voormalige V&D pand in hartje Bergen op Zoom definitief tot het verleden. Diverse stads-, tuin- en dakappartementen met een parkeerplaats en berging in de kelder komen er voor in de plaats. 

Metamorfose
Niet veel doet nog denken aan het oude warenhuis dat in 1952 werd gebouwd. Met recht kan dan ook van een metamorfose worden gesproken. Niet in de laatste plaats, omdat in de kern van het complex een gezamenlijke binnentuin is voorzien. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes gesitueerd die de aantrekkingskracht van het bijzondere gebouw in ere zullen herstellen. Na de constructieve sloop van de volledige tweede verdieping, gevels en diverse vloeren is de tweede verdieping opnieuw opgebouwd met daar bovenop een extra bouwlaag voor de dakappartementen. Het project, een ontwikkeling van BVR VastgoedOntwikkeling BV, wordt door BVR Bouw BV  gerealiseerd.

De bouw ging in juni 2020 van start, de opleveringen vinden plaats in het eerste kwartaal van 2022. Alle appartementen zijn verkocht.