Opdracht Nieuwbouw Antes Zorgkliniek in Poortugaal

Via aanbesteding heeft BVR Bouw BV opdracht gekregen voor de bouw van een nieuwe zorgkliniek aan de Oude Maas in Poortugaal. Opdrachtgever is de Antes Groep, specialist in psychiatrie en verslaving. Het ontwerp is van 01-10 Architecten BV uit Rotterdam. Bouwdirectie: Oostelbos Van den Berg uit Reeuwijk.

Indeling
De nieuwbouw bestaat uit een begane grond (deels ondergronds) en een drietal bouwlagen daar bovenop. Op de begane grond zijn de algemene ruimten (technisch, facilitair, etc.), de entree en de onderwijsruimten voor Instituut Albeda te vinden. Op de eerste tot en met derde verdieping zijn per bouwlaag 4 groepen van 12 verblijfseenheden gesitueerd. Elke groep beschikt over een gezamenlijke woonkamer en per 2 groepen is een buitenruimte voorzien. De kern van het gebouw betreft een patio. In totaal gaat het om 144 eenheden met een bvo van 12.000 m².

Storten in het werk
Om de bouwkosten in de hand te houden, worden geen prefab bouwelementen ingezet, maar wordt het beton in het werk gestort. Het project is momenteel in voorbereiding. De eerste paal zal in november 2018 de grond ingaan. De oplevering staat gepland voor eind 2019.