[RoyalSlider Error] No post attachments found.


Nieuwe bioscoop C-Cinema wordt trekker die in belangrijke behoefte voorziet

Bioscoopeigenaar Carlo Lambregts kijkt met veel vertrouwen uit naar de nieuwe C-Cinema bioscoop die BVR Bouw Rasenberg bv in hartje Roosendaal aan het bouwen is. Uit ervaring weet hij dat er van een nieuwe bioscoop een grote aantrekkingskracht uitgaat. Eerder zag hij dit namelijk gebeuren met de nieuwe gebouwen in Etten-Leur en Bergen op Zoom, die in resp. 2008 en 2016 het levenslicht zagen. “Met de tijd meegaan, is belangrijk in onze branche. De filmwereld evolueert continu en vraagt dan ook om eigentijdse entourages. Bovendien zullen we op een uitstekende plek in de stad te vinden zijn”, aldus Carlo Lambregts.

Multifunctioneel gebouw
De nieuwe bioscoop telt 6 zalen, waarvan 5 met 130 stoelen en een grote zaal die aan 200 mensen plaats biedt. Het gebouw beschikt daarnaast over diverse andere ruimten waar activiteiten kunnen worden ontplooid. Een grote foyer met gezellige bar en een fraaie binnentuin zorgen voor een prettig verblijfsklimaat. Het gebouw heeft dan ook alle kenmerken van een multifunctioneel gebouw.
Niet in de laatste plaats, omdat Carlo Lambregts en zijn team regelmatig activiteiten organiseren voor speciale doelgroepen, zoals voor jongeren, voor ouderen, maar daarnaast ook open staan voor specifieke vragen en projecten. Carlo Lambregts: “Zo werden de filmpjes die een aantal leerlingen in het kader van een bepaalde opdracht maakten eerst gebundeld en waren deze daarna in een echte bioscoopzaal te zien. Een avond voor de ouders kon natuurlijk niet uitblijven… Ook bedrijven weten ons te vinden. Uiteraard vormt onze bioscoopfunctie altijd de rode draad, maar als je je als bioscoopbedrijf open stelt voor dit soort klant specifieke wensen en behoeften, vervul je ook een maatschappelijke functie. Ook daar gaan we voor.”

Familiebedrijf
Naast Carlo Lambregts en echtgenote Miriam zijn nagenoeg alle (schoon) kinderen in het bedrijf werkzaam. “We zijn een familiebedrijf pur sang. Het komt er eigenlijk op neer dat we nagenoeg geheel selfsupporting zijn: we doen onze eigen financiële administratie en boekhouding, de ICT, de techniek, de commerciële taken, etc. Al met al hebben we, incl. de familieleden, zo’n 120 mensen in dienst. Dat is nodig om de drie bioscopen draaiende te houden. Net als in de huidige locatie aan de Brugstraat in Roosendaal wonen twee van onze kinderen boven de bioscoop. Dat gaat bij de nieuwe bioscoop ook gebeuren. Daar worden namelijk twee fraaie penthouses gerealiseerd. We werken dus niet alleen in het bedrijf. Een deel van ons woont er ook…”.

BVR Groep
Over de samenwerking met BVR Groep bv is Carlo Lambregts zeer te spreken: “Met name het meedenken en het bouwen in een bestaande woonomgeving waren motieven om voor BVR te kiezen. Je merkt dat het een Roosendaals bedrijf is dat met de situatie ter plaatse vertrouwd is. Als er iets is, wordt er meegedacht en naar oplossingen gezocht. Dat werkt heel prettig. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwe bioscoop over ca. een jaar gereed. Ik weet nu al dat Roosendaal dan over een trekker beschikt die in combinatie met alle andere faciliteiten en mogelijkheden van het centrum in een belangrijke behoefte voorziet!”