McDonald’s Coolsingel Opgeleverd

Vrijdag 27 maart 2015 heropende burgemeester Ahmed Aboutaleb het nieuwe McDonald’s restaurant aan de Coolsingel in hartje Rotterdam. Hiermee leverde BVR Groep een wel heel bijzonder project op. Want in slechts negen weken werd een sterk verouderde vestiging volledig gesloopt en kwam er een nieuw en eigentijds paviljoen voor in de plaats.

Make-over

De gigantische make-over was niet zomaar bijzonder, want op een bouwplaats van niet meer dan 10 bij 30 meter moesten de logistiek en organisatorisch lastige werkzaamheden worden verricht. Niet alleen kon het aan- en afvoeren van materiaal en materieel niet overdag plaatsvinden, ook werd er in meerdere ploegen nagenoeg 7 x 24 uur aan het project gewerkt.

Het resultaat mag er zijn. Want het fraaie paviljoen, gevestigd op een unieke locatie voor het oude postkantoor en verbouwd naar een ontwerp van het Rotterdamse bureau Mei Architecten, is een lust voor het oog. Het gerenoveerde gebouw heeft drie ingangen en is gedeeltelijk goudkleurig met veel glas. De messing platen zijn geperforeerd met hartjes, waardoor (vooral ’s avonds) een bijzonder effect ontstaat.

Op zaterdagavond 28 maart werd het publiek verrast met muziek van de DJ’s Benny Rodrigues, B2B en Leroy Styles. Het McDonald’s restaurant aan de Coolsingel is zeven dagen per week dag en nacht geopend.