Kantoor Suiker Unie Opgeleverd!

Donderdag 23 juli 2015 was de officiële opening van de monumentale villa en het centrale kantoor van de Suiker Unie. De uitdaging was bijzonder: een grote renovatie van de monumentale villa en een stuk nieuwbouw en een interne verbouwing van het bestaande centraal kantoor.  BVR Groep is dan ook zeer trots op het resultaat!

 

Om dit unieke project te kunnen realiseren werd een compromis gevonden tussen de gebruikswaarde van de beide gebouwen en het behoud van de monumentale waarden. Zo werden onder andere de aanpassingen voor de buitengevels tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd werd een nieuwe verbinding gerealiseerd tussen de beide monumentale gebouwen enerzijds en het nieuwere kantoor van Suiker Unie anderzijds.

Suikerbuijk Bouw & Services, specialist op het gebied van renovatie, onderhoud en restauratie, begon in de eerste helft van november 2014 met fase 1: de verbouwing en restauratie van kantoor en directeurswoning. Na oplevering van de twee monumentale gebouwen, medio april 2015, volgden aansluitend fase 2 en 3: de renovatie en verbouwing van het nieuwere kantoorgebouw, inclusief de bouw van een nieuwe verbinding met de monumentale kantoorpanden op de begane grond.
De oplevering van fase 2 en 3 vond eind juli 2015 plaats.

Deze hele metamorfose is vastgelegd in een fraai fotoboek. Ter ere van de opening schenkt BVR Groep 100 boeken aan directie en medewerkers van de Suiker Unie.