Havenhuys nadert voltooiing

Naar verwachting wordt in de tweede helft van april 2021 begonnen met de oplevering van de 34 appartementen van ‘Het Havenhuys’. Daarmee is Alphen aan den Rijn een stap verder in de herontwikkeling van het gebied ‘Baronie Haven’. Het Havenhuys betreft de tweede fase van het herontwikkelingsgebied en is door BVR Bouw Gorinchem BV gerealiseerd.

Afwerking
In de weken naar de oplevering toe staat de afwerking centraal. Zo zijn buiten de fundering en opbouw van de bloktreden en de entrees aangebracht en zijn binnen het tegel-, stuc- en spuitwerk afgerond. Inmiddels zijn ook de installaties gemonteerd en afgesteld.

Bouwteam
Mede als gevolg van de goede samenwerking met opdrachtgever Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en met architect Wim de Bruijn van het gelijknamige Bureau voor Stedebouw & Architectuur uit Rotterdam, tekent BVR Bouw Gorinchem BV ook voor de bouw van de derde fase, waarvan de ontwikkeling nagenoeg is afgerond. Naar alle waarschijnlijkheid start de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar en kan er in het laatste kwartaal met de bouw worden gestart. De derde fase omvat ongeveer 118 wooneenheden, verdeeld over het ‘Havenkwartier’ en de ‘Havensuites’.