Groot onderhoud fase 1 en 2 woningen Woonbron afgerond

Op 26 september 2018 vond op feestelijke wijze de afsluiting plaats van het groot onderhoud project dat BVR Bouw Gorinchem BV en Suijkerbuijk Bouw & Services BV in opdracht van Woonbron hebben uitgevoerd in de Beverwaard in Rotterdam. Zowel de bewonerscommissie als het bestuur en het projectteam van Woonbron kijken met grote tevredenheid terug op de afgelopen twee jaar.

Oktober 2016 – september 2018
Eind oktober 2016 werd met de werkzaamheden begonnen. Na in de eerste fase 103 appartementen te hebben aangepakt, volgde in december 2017 de opdracht voor de tweede fase: 52 huurwoningen en, afhankelijk van de belangstelling, een aantal koopwoningen van particuliere woningeigenaren. Van de 30 koopwoningen besloten 7 eigenaren mee te liften met Woonbron.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestonden uit het vernieuwen van het metsel- en voegwerk en het aanbrengen van gevelbetimmeringen. Verder zijn de houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen, zijn de woningen voorzien van een nieuwe CV-ketel en van een mechanische ventilatie en zijn tevens de afzuigkanalen gereinigd. Bovendien zijn alle Velux ramen, dakgoten en hemelwaterafvoeren vervangen.