Grondige renovatie Intex gebouw

Aan de Ettenseweg 46 in Roosendaal is Suijkerbuijk Bouw & Services BV bezig met de renovatie van het voormalige pand van Mead Westvaco. Voor de nieuwe eigenaar, Intex, wordt het bedrijfsgebouw getransformeerd naar een combinatie van kantoren aan de voorzijde met diverse opslagruimten aan de achterzijde. Bovendien wordt het pand aan de achterzijde uitgebreid met een betonnen laadkuil, 6 loading docks, een kantoor en een kantine.

Waar het gebouw in het verleden fungeerde als productiebedrijf, gaat het bij Intex om distributie en logistiek. Het zullen dan ook vooral pallets zijn die in de grote opslagruimte te vinden zijn. Intex is vooral bekend van zwembaden en luchtbedden. Het gaat om zo’n 1.500 verschillende artikelen die moeten worden opgeslagen en gedistribueerd.

Het pand wordt flink onder handen genomen en ondergaat dan ook een ware metamorfose. Sowieso brengen we een nieuwe gevel aan. Dit doen we met behulp van stalen beplating. Het zorgt voor een nieuwe en moderne look. Daarnaast worden alle raampartijen, zoals van de kantoren, voorzien van aluminium kozijnen en worden ook de installaties vernieuwd. Verder wordt het volledige terrein aangepakt. De grote opslagruimte voor de pallets is inmiddels vernieuwd, geschilderd en ziet er weer fris en schoon uit. Bij de entree aan de voorzijde wordt de reeds bestaande, fraaie vijverpartij gehandhaafd.

De oplevering van het project staat gepland voor medio oktober 2020.