[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Gemeente Roosendaal en BVR Groep akkoord over ‘Nieuwe LTS’

Op 18 juli jl. sloten de gemeente Roosendaal en BVR Groep een koopovereenkomst en anterieure overeenkomst voor de herontwikkeling van het voormalige Da Vinci College in Roosendaal.
De ondertekening van deze overeenkomsten geldt als startsein voor een bijzondere transformatie. De oude school, die in 1948 gebouwd werd als LTS St. Joseph, wordt omgeturnd tot woonproject met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Toen en nu
De ‘Nieuwe LTS’ is een uniek concept van wonen, werken, recreëren, kunst en cultuur waarin ‘toen’ en ‘nu’ harmonieus samengaan. De ontwikkeling is in handen van BVR Groep in samenwerking met Stenic. In en rond het historisch schoolgebouw realiseren zij circa honderd eengezinswoningen, appartementen, maisonnettes en woningen met een zorgfunctie. Intieme hofjes op het buitenterrein zorgen voor een prettige sfeer en aangename woonbeleving.

Plannen verder uitwerken
De ondertekening van de koop- en anterieure overeenkomst is een belangrijk moment in het ontwikkelingstraject. BVR Groep is al enige tijd met de gemeente in gesprek over de manier waarop het oude schoolgebouw getransformeerd wordt. Nu er een akkoord bereikt is, kunnen de plannen en ontwerpen verder uitwerkt worden. De verwachting is in het vierde kwartaal van 2016 te starten met de verkoop. Inmiddels is het Da Vinci College druk bezig met verhuizen. Na de zomervakantie begint de school op haar nieuwe locatie aan de Bovendonk 1.

Website
Meer informatie en de (voorlopige) stedenbouwkundige tekeningen zijn te vinden op www.nieuwelts.nl/roosendaal.