[RoyalSlider Error] No post attachments found.


BVR Groep verwerft transformatieproject Energiekantoor Essent

Het voormalige energiekantoor van Essent aan het Kadeplein in Roosendaal wordt getransformeerd naar 30 wooneenheden. BVR Groep bv heeft het project verworven en neemt het pand in de tweede helft van 2020 over van de gemeente. De projectoplossing bestaat uit een combinatie van woningen, horeca en ruimten voor zakelijke dienstverleners.

Transformeren
Het transformeren van bestaande gebouwen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren, is BVR Groep bv niet vreemd. Zo heeft BVR VastgoedOntwikkeling bv eerder in Roosendaal De Douanier, De Ambachtsschool en Huize Roosdael ontwikkeld en zijn de voorbereidingen voor De Ambachtshoven, Mariadal en De Sponder in volle gang. Het Essentgebouw past in deze reeks en maakt tevens deel uit van het nieuwe Roosendaalse woon- en werkgebied ‘Stadsoevers’.

Mix
De bedoeling is om in het gebouw een mix van woningen te creëren. Zo zijn aan de noordzijde vooral appartementen voorzien en worden aan de kant van de Vliet grondgebonden woningen gebouwd. Daar dan weer bovenop komt aan de kant van het Kadeplein nog een aantal penthouses. Dus 30 koopwoningen in totaal. Ter hoogte van het Kadeplein wordt ca. 400 m2 gereserveerd voor horeca en commerciële ruimten. De kelder wordt geschikt gemaakt als opslagruimte.

Verkoop
Wat Theo Klijn, hoofd van BVR VastgoedOntwikkeling bv, betreft, gaan de woningen reeds in oktober/november 2019 in verkoop. “Het plan dat wij ontwikkeld hebben, past binnen de kaders van het bestemmingsplan. Dat betekent dat we sneller kunnen schakelen en alleen een omgevingsvergunning nodig hebben. Met een beetje geluk kunnen de eerste bewoners zo’n anderhalf jaar na de overname van het pand in hun nieuwe woning terecht.”

Facelift
De nieuwe wijk Stadsoevers is in de maak. Na De Douanier is de transformatie van het Essentgebouw aan de Zuidkant een belangrijke stap vooruit. De gemeente wilde het pand behouden. Dat is gelukt. In dit deel moet alleen het EKP-gebouw nog worden opgeknapt.