BVR Groep ontwikkelt voormalig V&D-gebouw in Bergen op Zoom

BVR Groep is de nieuwe eigenaar van het voormalige V&D-pand in hartje Bergen op Zoom. Hiermee is de eerste concrete stap gezet in de richting van een nieuwe toekomst voor het karakteristieke winkelpand.

Gemixte invulling
Binnenstadwethouder Patrick van der Velden is blij met deze ontwikkeling. Sinds de sluiting van het warenhuis, inmiddels ruim twee jaar geleden, maakt hij zich hard voor een goede invulling van het leegstaande gebouw. De BVR Groep heeft een gemixte invulling van het pand in gedachten. Wethouder Van der Velden: “We zijn de afgelopen tijd hard bezig geweest om dit rond te krijgen. Geweldig dat BVR nu echt aan de slag gaat. Ik zie die gemixte invulling helemaal zitten. Dat past helemaal bij de ontwikkeling van de binnenstad. Daar zie je dat er steeds minder winkels zijn. We pakken dat onder andere op door wonen in winkels mogelijk te maken, maar ondanks die zogenaamde gemengde functies in de binnenstad moet er nog meer gebeuren om de binnenstad levendig te houden. Het aantal vierkante meter winkeloppervlakte moet naar beneden. In de voorlopige plannen van BVR gaat het aantal vierkante meter detailhandel in het V&D-gebouw naar beneden van zo’n 8500 m² naar ongeveer 1600 m². Dat is een belangrijke bijdrage.”

Transformatie en renovatie
BVR transformeert het V&D-gebouw in een eigentijds en multifunctioneel gebouw.  Ted Dane, projectontwikkelaar van BVR: “In het gebouw komen wooneenheden en een commerciële invulling. De kelder – vroeger ook winkel – wordt parkeergarage. BVR VastgoedOntwikkeling, een werkmaatschappij van BVR, werkt die plannen nu verder uit.”

De omvang van het gebouw blijft grotendeels hetzelfde, maar de gevels moeten wel opgeknapt en aangepast worden. Ted Dane: “Als er meer over de plannen bekend is, organiseren we samen met de gemeente een avond om geïnteresseerden te informeren. Ik denk dat we binnen een maand de eerste planning hebben. Ondanks de druk die er momenteel is op de bouwwereld, streeft BVR ernaar om in het eerste kwartaal van 2019 daadwerkelijk te beginnen met de aanpak van het gebouw.”