[RoyalSlider Error] No post attachments found.

BVR Groep heeft opdracht voor nieuwbouw Da Vinci College in Roosendaal

BVR Groep heeft de aanbesteding gewonnen voor de bouw van het nieuwe Da Vinci College aan de Bovendonk in Roosendaal. De school krijgt een capaciteit voor ongeveer duizend leerlingen.

Het College
Het gebouw, met een oppervlakte van 13.500 m², wordt gebouwd op de locatie van het voormalige Jan Tinbergen College aan de Bovendonk in Roosendaal. Van het bestaande complex wordt een groot gedeelte hergebruikt en opgetopt en aan de nieuwbouw verbonden. Het nieuwe Da Vinci wordt een ‘stad in het klein’ met binnenpleinen, terrassen, een boulevard en een wintertuin. De onderwijsclusters zijn verbonden met praktijkruimten zoals ‘industrie, winkelcentrum en gezondheidscentrum’. VMBO- en Praktijkschool krijgen enerzijds een eigen entree, buitenruimte, fietsenstalling en ontmoetingsruimte maar maken tegelijkertijd gebruik van dezelfde voorzieningen.

Het nieuwe Da Vinci College wordt een duurzaam gebouw, met energiedak, maximale daglichttoetreding, een laag energieverbruik en een hoog comfort door toepassing van tal van innovatieve technieken. Nog dit jaar wordt het bestek definitief afgerond en gaan de voorbereidingswerkzaamheden van start. 

Grove bouwplanning
De komende weken staan in het teken van de bouwvoorbereiding.
1e kwartaal 2015 zal gestart worden met de werkzaamheden.
De verwachting is dat het gebouw dan rond het voorjaar 2016 wordt opgeleverd.
Ingebruikname staat gepland voor het nieuwe schooljaar 2016-2017.