BVR Bouw Gorinchem bouwt parkeerkelder en 34 appartementen in Alphen aan de Rijn

In Alphen aan de Rijn begint BVR Bouw Gorinchem bv medio september 2019 in opdracht van Green Development aan de tweede fase van plan ‘De Baronie’. Dit omvat de realisatie van 34 appartementen met half verdiepte kelder “Het Havenhuys”

Gebiedsontwikkeling Baronie Haven
De metamorfose van Baronie Haven betreft een gebiedstransformatie van bedrijvenwinkelgebied naar woon-winkelgebied. Tegelijkertijd verandert de Rijnhaven in een recreatiehaven. Het eerste  woongebouw (zie artist impression) ligt aan de nieuw aangelegde boulevard en kenmerkt zich door open gevels en grote terrassen aan de waterzijde. Baronie Haven sluit aan op het reeds gerealiseerde Baronieterrein. Bedoeling is dat beide gebieden in de nabije toekomst gezamenlijk gaan functioneren als nieuw woonwinkelwerkgebied in Alphen aan de Rijn.

Bouwteamovereenkomst
Na realisatie van de eerste fase zullen er nog twee fasen volgen. In beide gevallen gaat het om de bouw van ongeveer 100 appartementen. Inclusief de eerste fase worden er dus in totaal zo’n 234 appartementen gerealiseerd. Voor fase 3 en 4 heeft de BVR Groep de bouwteamovereenkomst in opdracht gekregen.