Bouw Havenhuys Alphen aan den Rijn vordert gestaag

De bouw van het 34 appartementen tellende fraaie ‘Havenhuys’ in Alphen aan den Rijn is in volle gang. Nico Swart, projectcoördinator bij BVR Bouw Gorinchem BV, is tevreden over zowel de voortgang van het project als de samenwerking op de bouwplaats. “Er zit schot in en dat hadden we nodig. De betonbouw van de kelder kostte namelijk extra tijd. Dat hebben we eind juli jl. weer recht kunnen trekken. De samenwerking met de betonbouwer, elektriciën en wtb-installateur verloopt prima. Op dit moment zijn we bezig met de vierde en vijfde verdieping. De opbouw geschiedt per veld in twee fases, waardoor er een ‘trapje’ ontstaat.”

Kopers, opdrachtgever, architect

Tevredenheid is er ook bij de kopers, opdrachtgever Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en bij architect Wim de Bruijn van Bureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijn uit Rotterdam. Nico Swart: “Je ziet het aan de ervaringen die kopers uitwisselen via de kopersbegeleiding en aan de berichten van opdrachtgever en architect op LinkedIn. Mede door de goede samenwerking met beide partijen is voor de derde fase van het herontwikkelingsproject ‘Baronie Haven’ – het Havenhuys betreft de tweede fase van het project – gekozen voor een bouwteam.
Momenteel is de laatste hand gelegd aan het DO (Definitief Ontwerp) en de prijsvorming.”

Werkzaamheden

In de afgelopen periode is er hard gewerkt om eind september te kunnen starten met de afwerking van de betonnen en houten daken. Zo worden nu de kozijnen en gevelbanden gesteld en is het metselwerk in uitvoering. Nico Swart: “Het metselwerk wordt als pointmasteren uitgevoerd. Het gaat om twee steensoorten, grijs en geel-brons, met twee afwijkende antraciet voegkleuren. Wanneer de daken gereed zijn, hopen we begin november te beginnen met de afbouw en gevelsluitingen met aluminium puien. We starten op de vijfde verdieping en werken naar de begane
grond toe. Met het zakken van de steigers worden tevens de balustraden en zonweringen (kopersoptie) aangebracht.” Oplevering: ca. eind eerste/begin tweede kwartaal 2021.