ANNO52 binnenkort in de ‘steigers’

De transformatie van het voormalige V&D pand in hartje Bergen op Zoom heeft een niet onbelangrijke mijlpaal bereikt. Onlangs is namelijk de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Het brengt de realisatie van ‘ANNO52’ weer een stap dichterbij. In dat verlengde is medio juni jl. het bouwterrein ingericht. Aansluitend is met de constructieve sloop van de tweede verdieping en dakrand gestart.

Verkoop

Hoewel de coronacrisis mensen voorzichtiger heeft gemaakt, neemt dit niet weg dat er inmiddels reeds 25 van de 45 woningen zijn verkocht. Daarnaast is een aantal woningen in optie. Bij BVR VastgoedOntwikkeling BV, verantwoordelijk voor de herontwikkeling, is men dan ook positief gestemd. De bouw gaat na de constructieve sloop van start. Deze sloop staat los van de reeds verrichte sloopwerkzaamheden die vooral bestonden uit het strippen van het pand en het verwijderen van de aanwezige asbest.

Constructieve sloop

De constructieve sloop betreft de volledige tweede verdieping, gevels en diverse vloeren bouwdelen. De tweede verdieping wordt opnieuw opgebouwd. Daarop is een extra bouwlaag met dakappartementen voorzien. Een deel van de tweede verdiepingsvloer wordt verwijderd ten behoeve van de binnentuin. Vanwege de sloopwerkzaamheden en de inrichting van het bouwterrein is een gedeelte van het openbaar gebied en de aangrenzende busbaan in gebruik genomen.
Kijk voor meer info over het project op:

Ga naar de website